Oppdatert info. Helge Ingstads Minneløp 24-25 februar

Hei!

Påmeldingsfristen til Helge Ingstad er satt til 16 februar.

Alt tyder på at det vil bli topp forhold under årets løp. Det er masse snø oppe på fjellet og vi håper det forblir slik en god stund til.

Her kan du lese mer om løpet

Obligatorisk utstyr er det man føler man trenger for overnatting ute i februar, og mat for hunder og kjører for 3 døgn. Oppstallingsline er obligatorisk for sledeklassene.

Vi kjører fellesstart. Den vil foregå ved at hunder er i kasse,  i bil eller på line uten seler. Sleden kan være ferdigpakket og linesett satt ut. Skal hundene ha sokker på kan dette gjøres på forhånd. Når starten går skal hunden seles på og settes kobles forran sleden

Plan A: Start blir på Hallemsvollen med sjekkpunkt på Kirsbertjønna. På Kirsbertjønna vil det være vann og halm til hundene. Ut over kvelden blir bålkos og røverhistorier. Kjører sover ute sammen med hundene. Løypa vil følge løypenettet til Leksdal IL fra Hallemsvollen og opp til Ryvollrunden ca. 7,5km. Der vil det enten bli ekstrarunder rundt Ryvollrunden som er 5km eller en avstikker ned mot Karmhussetran og tilbake igjen. Denne følger løypenettet til Leksdal IL. Den siste biten mot Kirsbærtjønna blir utenom løypenettet, men vil bli oppkjørt med scooter og slede.

Løype HIM

 

Start Hallemsvollen rød løype. Gul løype runde rundt Ryvollrunden. Blå løype avstikker mot Karmhussetran, ned til Høysjøen, opp til Breivatnet og inn på rød løype.

Plan B: Start og sjekkpunkt på Hallemsvollen. Følger løypenettet til Leksdal IL

Klasser
Nordisk stil 2x28km
Turklasse 2x28km
Slede 2xca 60km
Med forbehold om snømengder blir en runde oppkjørt med tråkkemaskin (28km) og forhåpentlig en ekstra runde på scooterspor for sledeklassen.

Lørdag
Obligatorisk kjørermøte klokke 12:00 på Hallemsvollen
Start nordisk klokka 13:00
Start slede klokka 13:30

Søndag
Omvendt jaktstart fra klokka 0900. Det vil si at de som brukte lengst tid på lørdag starter ut først. Det bør sikre sånn noen lunde felles målgang i Leksdalen.
Premieutdeling når siste kjører er i mål.

Løpsveterinær

Vi henviser til veterinærvakta

Regler

Det kreves at kjørerne har lisens. Engangslisens kan løses på stedet. Unntak inntil 13år (forsikring inngår ikke). Engangslisens koster nå 200 kroner for voksne. Så det lønner seg å betale hele lisensen til forbundet før dere kommer. Har du løst lisens for 2017 er den gyldig frem til 30/04-2018.

  • Alternativ I: Kjører over 17 år 300,-
  • Alternativ II: Kjører 13-17 år 175,-
  • Alternativ III: Engangslisens 13-17 år 50,-
  • Alternativ IV: Engangslisens over 17 år 200.-

Løpet er terminfestet, NHFs regler og lover er derfor gjeldende.

Hunden/e må være fylt 18 mnd.

Alle må ha godkjent vaksinering. Stikkprøver kan forekomme.

Alle hunder som deltar i terminfestede løp må ha godkjent ID-merking.

ID-merkingen( f.eks chipnr) skal være påført vaksinasjonskortet.

 

TD: Hans Erik Arnøy mob: 97071626

Spørsmål kan rettes til Petter Brøndbo Wettre mob: 90264250 eller på mail til Innherredtk@gmail.com

 

Vegbeskrivelse

Til Hallemsvollen. Merket avkjøring fra rv 759″Leksdalsfjellet».Like nord for Leksdal Skole,ca 1.mil nordover fra Stiklestad. Følg skilting fra der. Kart

Påmelding på mail til innherredtk@gmail.com innen 16/2. Merka navn og klasse. 300kr i startkontigent, halm og vann inngår i prisen. Betales på kjøremøte