Helge Ingstads minneløp en oppdatering…

Som de fleste har fått med seg har det vært stor snøsmelting i fjellet. Bekker og myrer har blitt forvandlet til åpne elver og det er mye is i sporet. Dette har gjort sitt til at det blir vanskelig å gjennomføre Helge Ingstad som planlagt, men vi håper å kunne få til et opplegg uansett.

60 km og 30 km traseen som var planlagt følger Leksdal ILs sine spor og er ikke mulig å gjennomføre. I tillegg er det dårlige forhold i det planlagte startområdet på skistadion.

Men vi satser på start, sjekkpunkt og målgang på Hallemsvollen. Vi har funnet en trase uten bekk/elvkryssing opptil hundeløypa ved Høgmannen. Derfra blir det hundeløypa inn mot Mokkavatnet og tilbake.

Foto: Kristian Julien

Foto: Kristian Julien

I og med at det ikke blir noen rundløype og vi ikke har mulighet for å bruke snøscooter på den alternative traseen, blir det vanskelig med tidtaking. Men det er muligheter for startnummer for voksne og ikke minst juniorer. Ustyret man trenger for natten skal være med i slede. Det blir sodd på Hallemsvollen og tilgang på halm og vann. Alle startene vil få kart, ellers vil løypa bli sporadisk bli merket.

Det er mye harde spor, så vi håper at vi får litt mer snø på toppen. I følge værmeldinga skal det være håp både for litt nysnø og fint vær i helga pr. tidspunkt.

Husk påmeldingavgift i kontanter. 300,-

Påmeldte

Eirik Leander Rotmo
Jesper Rotmo
Arnt Ola Skjerve
Elna Skjerve
Gustav Sakshaug
Arild Jøssund
Inger Røliaunet
Georg Sørmo
Gøril Sørmo
Kristian Julien
Hans Erik Arnøy
Roar Larsen
Sigurd Larsen
Eirin Fredrikke Hembre